Agenții economici pasibili de amenzi dacă nu desemnează o persoană responsabilă pentru gestiunea deșeurilor

E.C.P.M.C Oferă curs rapid și eficient pentru companii care investesc
în dezvoltarea angajaților și în dezvoltarea afacerii

Amenzile pentru companiile care nu iau măsuri de protecţia mediului încep de la 10.000 şi pot ajunge până la 100.000 de lei. De aceea aceste documente sunt OBLIGATORII pentru evitarea unei amenzi sau chiar suspendarea activității.

ATENȚIE!

ART.22 DIN LEGE PRECIZEAZĂ

“Deținatorii/producătorii de deșeuri persoane juridice, comercianții precum și operatorii economici prevăzuți la alin. (2) (firmele care efectuează operații de colectare și transport de deșeuri), au obligația să desemneze o persoană din rândul angajaților proprii care să urmărească și să asigure îndeplinirea obligațiilor prevăzute de prezența lege sausă delege această obligație unei terțe persoane”. Aceste persoane trebuie să fie instruite în domeniul gestiunii deșeurilor, inclusiv a deșeurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”.

În ultimele 2 trimestre ale anului, Comisarii de Mediu au efectuat 670 de controale la agenții economici din întreaga Românie și au aplicat sancţiuni în sumă de 1.361.000 de lei. Tot aici, au dispus suspendarea activității în 17 cazuri. Una dintre acestea este și o firmă din Teliuc jud. Hunedoara. Acesteia i-a fost aplicată o amendă de 30.000 lei pentru nerespectarea normelor de colectare a deșeurilor, de asemenea, activitatea firmei a fost suspendată şi i s-a pus în vedere aducerea terenului la starea iniţială.

Cel mai recent studiu de piață arată că 90% dintre companiile din România întâmpină dificultăți în desemnarea unui responsabil de mediu.

Responsabilul din firmă cu managementul deșeurilor are obligația să întocmească mai multe tipuri de raportări care țin de protecția mediului: Registrul de Evidență a Gestiunii Deșeurilor Raportări către Agenția pentru Protecția Mediului pentru: deșeuri, ambalaje, substanțe toxice și periculoase, poluanți în aer, apă și sol; Raportări către Administrația Fondului pentru Mediu.

Iată ce trebuie să conțină dosarul de mediu:
 
  • Decizia de numire a unui responsabil cu managementul deșeurilor
  • Dovada absolvirii cursului de specialitate a persoanei care se ocupă efectiv de gestionarea deșeurilor
  • Planul de management al deșeurilor și planul de prevenire a deșeurilor
  • Evidențele lunare și anuale a deșeurilor

Află soluția!

O modalitate tot mai practică în ultima perioadă este de a apela la singura firmă autorizată și specializată în formarea personalului, E.C.P.M.C Consult & Learning din Petrosani, jud. Hunedoara având puncte de lucru în București, Timișoara și Arad.

Apelând la serviciile E.C.P.M.C Consult & Learning vă scutiți de grija sancțiunilor usturătoare ale inspectorilor de mediu.

Pe fondul modificărilor legislative continue, pericolul amenzilor este iminent, așa că neglijarea acestor aspecte pot avea consecințe nefaste. Protejarea mediului și bunăstarea bugetului firmei stau în mâinile angajatorilor

Documente necesare la înscriere: 

  • cerere înscriere
  • dovada de absolvire a studiilor medii sau superioare 
  • copie CI / BI
  • copie certificat căsătorie (dacă este cazul) 
  • copie certificat naștere

Verifică codul CAEN ca să aflii dacă ai nevoie de aviz și autorizație mediu.

COMPLETEAZĂ DATELE DE MAI JOS
Contactându-ne în 3 zile de la completarea formularului, puteți profita de promoția noastră! (Reducere 10%)

Odată cu completarea formularului vă dați acordul ca datele personale să fie gestionate de E.C.P.M.C. pentru a vă contacta!